вівторок, 21 червня 2011 р.

     Ерудит-шоу "Я люблю Україну"
  20 червня Ковельська районна дитяча бібліотека для дітей запросила в гості відвідувачів табору відпочинку міської гімназії на ерудит-шоу "Я люблю Україну".
       У читальному залі бібліотеки оформлено книжкову виставку "Україна починається з кожного". Через мультимедійний проектор демонструвалися сторінки інтернет-сайту "Я - українець (http://www.ya-ukrainets.com.ua/)" .
       Багато хто може сказати: "Я люблю Україну", та не кожен може осмислити глибину цих слів і довести їх правдивість. Не кожен впевнений у силі своїх знань про свою державу.
        Команди хлопців та дівчат протягом п'яти раундів ерудит-шоу доводили наскільки глибокі їх знання про Україну.


       Під час розминки "Чи знаєте ви..." учні 6-7 класів відповідали на запитання, що перевіряли загальну ерудицію учасників.

        Конкурс "Мова моя калинова"  дав можливість командам довести, що вони дійсно знають написання складних слів, вміють перекладати з російської мови на українську, можуть пояснити значення деяких діалектизмів.


        Учасники ерудит-шоу висловили своє відношення до наведених фактів з історії України у конкурсі "Чи вірите ви..."
       Набагато активніше виступила команда дівчат у раунді конкурсу "Видатні українці". Капітан дівчат настільки впевнено і швидко характеризувала кожного історичного діяча. що присутні легко відгадували його прізвище.
       Зацікавив учасників шоу конкурс "Впізнай предмет". Серед показаних різних предметів потрібно було вказати на "палярес" (гаманець) і "павук" (солом'яний різдвяний оберіг).


       Веселим акордом свята став пісенний конкурс. Команди по черзі згадували українські пісні, де є назва дерева або куща і співали їх всі разом.
       Перемогу здобула команда дівчат.

1 коментар:

  1. Дійсно, людина не може вважатися всебічно освіченою (ерудитом) якщо вона не знає історії власного народу. Саме з цією метою Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека створила власний сайт — http://www.bibliokid.if.ua Сайт містить оповідання та вірші для дітей, загадки, різноманітні пізнавальні статті дітям про Україну, що стануть у нагоді при підготовці до шкільних ранків, тематичних вечорів та й просто для загального розвитку. Невеликий об’єм пропонованих матеріалів дає змогу з легкістю роздрукувати обраний твір. Тож сподіваємось, що наша інтернет бібліотека зможе запропонувати щось цікаве кожному з вас.

    ВідповістиВидалити