четвер, 25 жовтня 2018 р.

Нові надходження



Книги  для  читачів  молодшого  шкільного  віку

Гербіш Н. Мандрівки з чарівним атласом. – Львів: Вид – во Старого Лева, 2018.–70 с.:іл. (Для молодшого шкільного віку).
Лука і Терезка знову вирушають у захопливу мандрівку з Чарівним Атласом. Вони опиняються у Гринвічі – передмісті Лондона. Там проходить нульовий меридіан, що ділить світ на Східну і Західну півкулі. Древня обсерваторія, знайомство з професором Чемберсом, багато цікавинок із життя моряків і розвитку географічної науки – усе це чекає на юних читачів у другій книжці трилогії Надійки Гербіш.

Дробина Л. Історії Люсі Робін. Що хочу, те й роблю!. – Київ: Брайт Стар Паблішинг, 2018. – 36с. «Історії Люсі Робін» - це добрі повчальні історії для дітей про сімейні цінності, про любов, про те, як важливо слухатися батьків, цінувати себе та ближніх, про дружбу, вірність, наполегливість та інше.


Орлонь М. Як детектив Носик здивував Нові Ляпки [Текст]: повість/ Марян Орлонь; пер. з л.. Наталки Малевич. – Львів: Вид – во Старого Лева, 2018. – 88с.
Славетний детектив Носик знову береться за справи і викриває дуже спритних злочинців. І в цьому йому, як завжди, допомагає вірний друг Куба, який понад усе любить розгадувати хитрі загадки зі своїм господарем.
         Хто такий Невловима Рука і кому знадобилося пограбувати касу Шахового клубу та музей у Нових Лапках? Про все це ви довідаєтеся, розгорнувши завершальну книжку трилогії польського письменника Маряна Орлоня про детектива Носика

Шнайдер Л. Софійка йде до дитячого садочка. – Харків.: ПП «АССА», 2016 .– 21 с.: л.. – Серія «Читай та Відкривай». – (Для дітей дошкільного віку).
У Софійки день народження – їй виповнилось три роки. – Нарешті вона достатньо доросла, щоб іти до дитячого садочка! І вже в перший день там на неї чекає багато пригод…


Шнайдер Л. Софійка йде до школи. - Харків.: ПП «АССА», 2016  . 23 с.:іл. -  Серія «Читай та Відкривай». – (Для дітей дошкільного віку).
Нарешті ця жадана мить настала: Софійка йде до школи! Але перед тим, як вона стане справжньою школяркою та отримає подарунок для першокласника, з нею трапиться багато чого цікавого…

 
Шнайдер Л. У Софійки зявляється кошеня. -  Харків.: ПП «АССА», 2016. – 23с. іл. -  Серія «Читай та Відкривай». – (Для дітей дошкільного віку).
Софійка малює кошеня, про яке вона довго мріє. Несподівано надворі різко гальмує машина. Це тато – він саме познайомився з маленькою смугастою кицькою. Софійка й не здогадується, що зовсім скоро у неї зявиться найкращий друг Мау…

Шнайдер Л. Софійка йде до лікаря. – Харків.: ПП «АССА», 2016. – 24с.: іл.. – Серія «Читай та Відкривай». – (Для дітей дошкільного віку).
Ні, вона не захворіла. Просто, як і всі діти, має пройти профілактичне обстеження. У кабінеті лікаря їй спочатку не дуже затишно, але потім виявляється, що медичний огляд – це навіть весело…




Книги  для  читачів  середнього  та  старшого  шкільного  віку

 Арєнєв В. Порох із драконових кісток. – Х.: АССА, 2018. – 288с. (Час фентезі).
Старшокласницю Марту кличуть відьмою – даремно. Характер у неї складний, та й життя непросте: батько поїхав на заробітки, то ж жити доводиться з мачухою, яку Марта терпіти не може. А після випускного класу лишатися у Нижньому Ортинську вона не хоче: містечко занедбане, прикордонне, тут немає жодних перспектив для молодої амбітної дівчини… От тільки для вступу до столичного універу Марті потрібні гроші, багато грошей. І тому вона робить те, що в принципі законом заборонено. Викопує і заклинає цінний на «чорному ринку» товар – давні токсичні кістки. Кістки драконів, що колись правили цією країною…

Гарнер Е. Шлях Вогнезора/ Пер. з англ. К. Дудки, О. Українця/ Худ. О. Панченко. – Х.:АССА, 2018. – 528с. – (Коти  - вояки).
Після жорстокої битви із Кривавим Кланом минула вже не одна повня, і в лісі нарешті запанував мир та спокій. Вогнезір із головою поринає у провідництво і робить усе можливе, щоб зміцнити Громовий Клан. Але несподівано в його життя вриваються тіні минулого. Загадкові примарні коти не дають йому спокою ні вдень, ні вночі. Про що вони благають? Куди кличуть? Аби дізнатися правду, Вогнезір має вирушити в небезпечну подорож, яка переверне з лап на голову не тільки його життя власне, але й життя усіх лісових Кланів.

Гантер Е. На волю! / Пер. З англ. К. Дудки, О. Українця/ Худ. О. Панченко. – Х.:АССА, 2018. – 304с. – (Коти  - вояки).
У хащах незайманого лісу дикі племена котів відчайдушно змагаються за свою територію і за право вижити. Що станеться з рудим хатнім котиком, який опинився у самісінькому центрі цих котячих війн? Тут його точно ніхто не погладить по загривку і не нагодує смачною їжею. У нього є вибір: або повернутися назад і бути живою іграшкою, або випустити на волю свої дикі інстинкти і стати справжнім вояком Клану…

Касьянович Д. Привіт, вовки! [Текст]: повість/ Дорота Касьянович; пер. з пол. Божени Антоняк. – Л.: Урбіно, 2018. – 232с.
Що робити одинадцятирічному хлопцеві під час канікул, коли ти ніде не їдеш, батьки постійно зайняті, а найкращий друг знайшов собі іншого, крутішого приятеля? Грати на компютері? Вештатися вулицями? Кататися на велосипеді?
         Розраду Філіп знаходить у своєї тітки Агнешки, яка ніколи не ставить зайвих питань і нічого не забороняє. А ще в неї є вільний комп’ютер, за яким вона дозволяє Філіпові просиджувати годинами. Несподівано хлопець відкриває в собі вміння розповідати дивовижні історії. Допомагають йому двоє створінь Ету й Зо, розумнющий пес Бодек, таємничі вовки і, звичайно, тітка – письменниця, яка повсякчас заохочує Філіпа розвивати власну уяву…
         Чудова, тепла й зворушлива розповідь про непрості стосунки підлітків з батьками, дорослішання й про те, як непогамовна фантазія змінює наше життя на краще. 

Сайко О. Нетутешній: повість/ Оксана Сайко. – К.: ВЦ «Академія», 2018. – 128с.
Ця повість про самотнього й дивного хлопця – годинникаря. Про намагання втекти від минулого з його ілюзіями, марними очікуваннями та розчаруваннями. Про пошук життєвого сенсу й любові. Про те, як важливо навчитися розуміти час. І слухати своє серце.

Слейтер К. Розумник [Текст]: повість/ Кім Слейтер; пер. з англ. Ганни Лелів. – Л.: Вид – во Старого Лева, 2018. – 232с.

У британському місті Ноттінгейм загинув безхатченко, та поліція цією справою не надто переймається. Кіран Вудз, допитливий школяр, який мріє стати журналістом і розслідувати злочини, береться самотужки з’ясувати, що ж трапилось насправді. І куди зникла його бабця, яка одного дня перестала навідуватись до них із мамою.
         Захоплива і водночас щемка розповідь, написана від імені особливого хлопчика, нікого не залишить байдужим. Вона про те, як нелегко буває жити у сімї, коли вітчим ображає маму, як почуваєшся, коли однокласники вважають тебе «не таким», і як це – бути бідним і втратити власну домівку… А ще – це історія про любов, яка здатна долати всі труднощі і страхи. Історія, від якої – як не раз повторює сам головний герой – «тріскає серце».

Симоненко В.А. Вино з троянд: вибрані твори/ Василь Симоненко. – К.: Знання, 2017. – 207с. – (Скарби).
Василь Симоненко (1935 – 1963) один із найяскравіших поетів покоління «шістдесятників». До збірки ввійшли його оповідання, казки і вибрані вірші. Провідними мотивами творчості Василя Симоненка є оспівування краси рідної землі, поетичні роздуми про долю свого народу, його минуле і майбутнє, сенс життя, призначення людини на землі, відповідальність кожного за все що відбувається довкола. Значна частина його віршів перекладена багатьма мовами народів світу, окремі з них стали піснями. 1995 року В. Симоненку присуджено Державну премію України Імені Тараса Шевченка.

 Стрижевська Т. Де ESC з моїх халеп?:повість/ Тетяна Стрижевська. Художник Ольга Кузнецова. – К.: Легенда, 2018. – 256с. (Барвиста серія).
Сніжці – Сніжані п'ятнадцять. Вона фарбує собі волосся синім, щоб не бути схожою на Рапунцель, іще майже не готується до ЗНО, захоплюється аніме та комп’ютерними іграми – стрілялками, уміє оновити прошивку на планшеті, шукає щирості і наразі мало тямить у коханні. А ще доволі рідко знаходить розуміння в дівчат, і по відверту пораду їй легше буває звернутися до друзів – хлопців.
         Тетяна Стрижевська, авторка психологічної повісті «Де ESC  з моїх халеп?», не просто пише від імені підлітка, а й тонко осягає дійсність його відчуттями.

Чемерис В. Вітька + Галя, або повість про перше кохання/ Валентин Чемерис. – Л.: Апріорі, 2018. – 124с.
У ваших руках чудова гумористична повість про життя і пригоди школярів із села Великі Чаплі. На сторінках цієї книги переплелись: дружба, і перше кохання, вірність і перший поцілунок, дуель і перше побачення. Героїчні, а часом і безглузді вчинки підказують Вітьку Горобцю шлях до серця Галі Козачок. Повість входить до шкільної програми та буде цікавою широкому колу читачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар