вівторок, 2 квітня 2019 р.

Міжнародний день дитячої книги

    
       Сьогодні, 2 квітня, у день народження Г. Х. Андерсена, відзначаємо Міжнародний день дитячої книги. Свято існує з 1967 року за ініціативи та підтримки  Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY) — некомерційної організації, що вже понад півстоліття займається літературою для дітей та юнацтва. До переліку функцій Ради входить присудження премії імені Ганса Крістіана Андерсена (раз на два роки), а також обрання ілюстраторів та письменників, які щороку створюють послання та відповідний плакат до дітей усьго світу.

     Вітаємо   всіх  книголюбів  із святом!  Запрошуємо  завітати  до нашої   бібліотеки  за  новими  книгами!



Книги для читачів молодшого шкільного  віку


Голер Ф., Гайдельбах Н. Велика книжка. Історії для дітей/ Франц Голер, Ніколаус Гайдельбах; пер. з нім. Неля Ваховська. – Чернівці: Книги – ХХІ, 2017. – 320с.
Що гранітна брила робить у кіно? І як продати лосю протигаз? Яким чином гори перебралися до Швейцарії? І як хробачку потрапити до Гонконгу? Світ повний загадок, і з кожної можна зробити історію. Франц Голер – майстер таких історій. Його секрет у тому, щоб нічого не сприймати як належне. Треба ставити найдивніші запитання й випробовувати найсмішніші відповіді. Саме так чинять діти, тому вони й сміються з його історій. Варто їх просто почитати (та й батькам буде з чого повеселитися).

Карпа І. День усіх білок. – Чернівці: Чорні вівці, 2017. – 95с.
Добра й бешкетлива історія про дружбу, свободу і мрію. Сповнена пригод і гумору, карколомних поворотів і складних ситуацій, з яких хоробро виплутуються наші герої. Білки і собаки, сови і кроти, лісники і бандити. Історія про те, що насправді є цінним у житті і як важливо вміти боротися за свої права, незалежно від того, хто ти: дорослий, дитина чи лісове звірятко. В не відірветеся від сюжету до останньої сторінки.

Санчес Вегара. Марія Кюрі/ Марія Ісабель Санчес Вегара; Худож. Фрау Іза; Пер. з ісп. М. Пухлій. – К.: Видавнича група КМ – БУКС, 2018. – 28с.:іл.
Маленькі читачі відкривають для себе, ким були та чого досягли найвидатніші сучасної історії. Дизайнерки, художниці, шукачки пригод, науковиці… Унікальні та дивовижні жінки, в яких слід учитися та з яких варто брати приклад. Жінки, що як і Марія Кюрі, перетворили маленьку мрію на велику історію.
 Санчес Вегара, М.І.Одрі Хепберн/ Марія Ісабель Санчес Вегара; Худож. Амайя Аррасола; Пер. з ісп. М. Пухлій. – К.: Видавнича група КМ – БУКС, 2018. – 28с.:іл.
Унікальні та дивовижні жінки, в яких слід учитися та з яких варто брати приклад. Жінки, що, як і Одрі, перетворили маленьку мрію на велику історію.


 Санчес Вегара, М.І. Фріда Кало/Марія Ісабель Санчес Вегара: Худож. Ї Фань Ен; Пер. з ісп. М. Пухлій. – К.: Видавнича група КМ – БУКС, 2018.- 28с.іл.
Унікальні та дивовижні жінки, в яких слід учитися та з яких варто брати приклад. Жінки, що, як і Фріда, перетворили маленьку мрію на велику історію.




Книги  для  читачів  середнього  та  старшого  шкільного  віку


Атлас динозаврів/ С. Девінсон, С. Тернбул, Л. Паркер; Пер. з англ. А. Мішти. – К.: Вид. група КМ – БУКС, 2018. – 144с.: іл.
Ілюсторований атлас динозаврів містить найновіші відомості про спосіб життя і звички цих древніх рептилій, знайомить з рідкісними знахідками і відкриттями палеонтологів. Представлена докладна інформація про різні види динозаврів, подані детальні зображення тварин.


Земля/ К.де ла Бедуайєр, С. Паркер, Дж. Фарндон;Пер. з англ. Р. Фещенко. – К.: Вид. група КМ – БУКС, 2017. – 160с.
Видання містить докладну інформацію про нашу планету, про процеси, що відбуваються у її надрах та на поверхні. Зокрема, читачі дізнаються, як виникла Земля, які етапи розвитку пройшла і що чекає на планету в майбутньому, проникнуть у її найнедоступніші на найзагадковіші місця.


Кіплінг Р. Кім: роман/ Редьярд Кіплінг: пер. з англ. Євгена Тарнацького. – К.: Знання, 2018. – 335с.
«Кім» Редьярда Кіплінга (1865 - 1936) – один із перших, шпигунських романів у світовій літературі, який зараховують до золотого фонду класики для підлітків. Перед нами розгортається історія хлопчика – сироти, котрий має гострий розум, любить перебувати в епіцентрі подій та швидко дорослішає. Познайомившись із  Ламою, який шукає священну ріку, Кім вирушає разом з ним у подорож Індостаном, дорогою встигаючи виконувати доручення агентів британської спецслужби. Це роман про становлення особистості, пошук своєї долі, дружбу поколінь, а найголовніше – про вміння виживати в складному суперечливому світі.

Мензатюк З. Дике літо в Криму: Пригодницька повість. – К.: А-БА-БА -ГА -ЛА-МА-ГА, 2018. – 192с.
Герої нового твору відомої української письменниці Зірки Мензатюк уже відомі читачам з її повісті «Таємниця козацької шаблі» (цей твір увійшов до шкільної програми за 5 клас). І ось вони знову вирушають у мандрівку…
         «Дике літо в Криму» - гостросюжетна повість про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки Наталочки з татарськими ровесниками.Оселившись у наметі на дикому березі моря, допитлива п’ятикласниця зіткнеться з несподіваними небезпеками й загадками, втраплятиме у моторошні пастки. Та найбільшою таємницею стане коштовний срібний пояс, схований 1944 року, коли татарів насильно визволили з рідного Криму. Однак Наталочка та її нові друзі ще не знають, що цю реліквію розшукують не тільки вони…

Тварини/К. де ла Бедуайєр, С. Паркер, Дж. Фарндон; Пер. з англ. А. Мішти. - К.: Вид. група КМ – БУКС, 2017. – 160с.
Ілюстрований путівник по тваринному світу. Містить вражаючі факти як про динозаврів та інших доісторичних гігантів, так і про найцікавіших сучасних тварин.




Топська Н. Артемій Ведель. – К.:ТОВ «Книжкова база «Альфа», 2018. – 64с. – (Серія «Золота доба української музики»).
Книга розповідає про коротке і трагічне життя геніального українського композитора Артемія Веделя, котрий творив духовну музику – найзагадковішу на землі. Ту музику, що веде від темряви до світла, від душевної сліпоти до мудрого прозріння, в якій трагічно переплітається божественне і земне.
Топська Н. Максим Березовський. - К.:ТОВ «Книжкова база «Альфа», 2018. – 64с. – (Серія «Золота доба української музики»).
Книга розповідає про трагічну долю Максима Березовського – одного із перших українських композиторів, велич таланту якого визнали у Європі. За своє коротке, мов спалах, життя він пізнав успіхи і невдачі, благовоління височайших осіб і опалу, славу й забуття. Рання фатальна загибель композитора слугувала приводом для різноманітних домислів, і тому біографія його вміщує безліч нерозгаданих таємниць.

Топська Н. Сергій Васильківський. - К.:ТОВ «Книжкова база «Альфа», 2018. – 64с.
Книга розповідає про життя видатного художника Сергія Васильківського, речника національного реалістичного живопису. За довгий мистецький шлях він створив своїми картинами неповторний образ України,в якому дивовижним чином переплітаються епічні та ліричні мотиви. Цей образ предстає перед нами у знайомих краєвидах, у мужніх обличчях козаків, у неповторності та повноті життя, у світлім усміху самої природи. Ще за життя Васильківського називали «небесним художником», а його полотна іменували справжніми «перлинами», бо вони написані вірним та щирим серцем.


Зростайте  разом  із  книгами!


Немає коментарів:

Дописати коментар