понеділок, 27 січня 2020 р.

Знайомтесь, Джефф Кінні "Щоденник слабака"





    Джефф  Кінні - прославлений американський творець популярних ігор, дитячий письменник і карикатурист. Майбутній автор бестселерів народився в 1971 році в штаті Меріленд, США. Його біографія не відрізняється бурхливими подіями і не може похвалитися раптовими поворотами. Світову популярність автору принесла книга «Щоденник слабака», яка практично відразу після публікації стала бестселером. Незабаром твір отримав кілька продовжень і послужив основою для повноцінного кінофільму, в якому сам автор зіграв одну з епізодичних ролей. 


      У 2007 році на прилавках магазинів з'явилася перша книга автора, яка буквально відразу зробила його всесвітньо відомим письменником. Твір отримав назву «Щоденник слабака», оскільки розповідь в ньому ведеться від імені звичайного хлопця Грега, який ходить в школу, лається і мириться з родичами, та й в цілому живе звичайнісіньким життям.

   Грег - не спортсмен, не заучка і не мачо, а самий звичайний хлопець, життя якого наповнене добре знайомими більшості читачів проблемами. Проста і невигадлива історія настільки підкупила читачів своєю щирістю, що незабаром книга вилилася в справжню серію.
   Книги Джеффа Кінні хороші тим, що вчать молодих читачів не здаватися і не опускати руки, навіть якщо доля одне за іншим підкидає випробування. Вони написані простою і зрозумілою мовою, не тільки розважають, але й дають поживу для розуму. Але перш за все це відмінно написані історії про простих людей. Вони сповнені авторського гумору, влучних спостережень з життя, багатогранних  персонажів.

Немає коментарів:

Дописати коментар