четвер, 19 січня 2023 р.

День Сніговика

   Напередодні Водохреща, 18 січня, є дещо незвичне свято, а саме День сніговика. Така чудова ідея прийшла в голову німецькому колекціонеру Корнеліусу Гретцу, який ще будучи юнаком, почав збирати зображення сніговиків. У нього більше трьох тисяч експонатів! І все це – сніговики !

    Чому саме 18 січня? По-перше, в середині січня в багатьох країнах є сніг. По-друге, число 18 схоже на Сніговика, який тримає в руках мітлу. По-третє,в цей день ще не було ніякого міжнародного свята! Цей день – привід зібратися сім`єю чи колом друзів для зимової забави – ліплення сніговиків.

    Що робити, якщо в цей день снігу немає? Йти до дитячої бібліотеки та зробити іграшкового сніговичка! Тим більше що майстер-клас по виготовленню сніговиків з картонних рулончиків проводить сам іменинник. Наші читачі дізналися більше цікавого про сніг, переглянули презентації з зображеннями цікавих сніговиків та ідеями їх виготовлення з паперу та інших матеріалів, відповіли на запитання медіа вікторини, всі разом подивилися мультфільм «Дівчинка та Сніговик», трішки порухалися під веселу музику Пісню «Сніговичок» виконала наша маленька читачка Іхо Аня, присутні на святі підтримали її оплесками. Закінчилося свято веселою фотосесією.

    Існує християнська оповідка котра розповідає про сніговиків як про янголів, адже сніг вважається даром з небес. Є повір’я, що зліплений зі свіжого снігу «янгол» може передати Богові ваше прохання, котре ви пошепки повідомите сніговичку. І бажання буде здійснене тоді, коли сніговик розтане. Наш бібліотечний сніговик теж приймав записки з бажаннями наших читачів Бажання було єдине – ПЕРЕМОГА!











Немає коментарів:

Дописати коментар