пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

Запали свою свічу

 

    В  роки  голодомору  саме  діти  були  найвразливішою  групою  і  гинули  одними  з  перших.  Про  це  нагадують  книги  українських  письменників  для  дітей, присвячені  цій  трагічній  історичній  темі.

   Про  штучно  створений  голодомор  в  Україні  в  документах  і  фактах,  про  людські  страждання  і  смерті   розповідають книги  з  алеї  пам’яті  «Голодні  очі  дивляться  у  вічність». Сподіваємось, що прочитавши  ці твори. діти  вже  свідомо  поставлять  свічку  в  День пам’яті,  розуміючи  чому  і  навіщо вони  це роблять.

 

    20 листопада 2020 року о 12:00 в Музеї Голодомору в Києві презентують виставку «Марія» Лесі Марущак. Це найвідоміша у світі виставка про Голодомор-геноцид, яка була представлена у понад 9 країнах світу і буде вперше показана в Україні.

 

     У мережі можна переглянути короткометражний анімаційний фільм “Голодний дух”, присвячений 85-й річниці Голодомору в Україні.  У центрі сюжету – жінка, яка пережила Голодомор. Вона розповідає про те, як у 1932-33 роках її, маленьку дівчинку, переслідував Голодний дух.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар