понеділок, 27 січня 2014 р.

Читай і міркуй з новими книгами


     

Дарія Іваницька.  Дітям про Україну. Львів: Апріорі, 2012. – 56 с.: іл.
  Ця  книжка  -  про прекрасну  землю,  яку  Господь  Бог  створив  з  ясного  бездонного  неба,  безкраїх  ланів  золотої  пшениці,  вічнозелених  Карпат,  синього-синього  Чорного  моря,  голубооких  волинських  озер  і  жагучого   південного  степу.  Це  країна  багатющої  історії  і  прекрасних  людей,  країна  великих  випробувань  та  героїчних  здвигів,  країна,  відома  на  весь  світ  своїми  піснями  і,  на  жаль,  своїм  Чорнобилем.  Це  -  наша  з  тобою  земля,  з  такою  давньою  і  прекрасною  назвою  -  Україна.
        Книга запрошує читачів до захоплюючої мандрівки Україною. Нехай ваша мандрівка сторінками книги стане першим кроком до пізнання рідної землі, її історії та сьогодення. Гарного вам читання!

Лемко І. Дітям  про  музику. – Львів: Апріорі,2013.- 24с.:іл.
     Книжка знайомить дітей з азами музики, розповідає про її історію, стилі, музичні інструменти, найвидатніших творців і виконавців.
Музика – диво, створене людиною – надзвичайно  багата і різноманітна, так само, як надзвичайно  багатим і різноманітним є наш світ. Музика – це великий дар Божий і виконувати музику, та навіть слухати її – велике людське щастя. Тому кожен із вас обов’язково знайде свою улюблену музику, і вона ніколи в житті не зрадить вас.

Лемко І. Дітям  про  безпеку. – Львів: Апріорі,2013. – 24с. :іл..
   Книга розповідає дітям та їхнім батькам про основні   засади дитячої безпеки в різних життєвих ситуаціях.
Отож, у цій книзі ти познайомишся з тим, як допомогти твоєму Ангелу-Хоронителю зробити твоє життя  безпечним. Якщо ти дотримуватимешся усіх цих  настанов, твій Ангел упевнено поведе тебе усіма дорогами життя, де так багато цікавого, де сповняться твої мрії, і де ти зможеш зробити для людей багато корисного і доброго. 

Крижанівська М. А. Дітям про футбол / М. А. Крижанівська. – Львів : Апріорі, 2012. – 48 с. : ілюстр. – (Серія «Апріорі- дітям»).
     Футбол – найпопулярніша командна гра на планеті. Цей спорт розвивається на всіх рівнях – від дитячих змагань на галявині до футбольних баталій професіоналів.  Про зародження футболу та його розвиток як командної гри, а також про основні правила гри в футбол читачі можуть довідатися з цієї книжки.  Видання адресовано читачам середнього шкільного віку.

Тарас Шевченко – дітям. Укл. Д. Іваницька. Львів: Апріорі, 2011. – 76 с.: іл.
    Книга в цікавій і доступній формі знайомить дітей з життям і творчістю генія українського народу – поета, художника Т. Г. Шевченка. Видання ілюстроване малюнками Т. Шевченка.  Для школярів, учителів та батьків.


Леся Українка – дітям. – Львів: Апріорі, 2011. – 64 с.: іл.
    Книга вводить читача в чарівний аоетичний світ Лесі Українки. До збірки увійшли вірші та казки для дітей, а також уривки з поем, драматичних творів, доступні для сприймання дітьми молодшого та середнього шкільного віку.  Книга адресована дітям, батькам, вчителям та усім, хто шанує творчість великої поетеси.

 
Іван Франко – дітям. Ук. Д. Іваницька. – Львів: Апріорі, 2011. – 88 с.: іл. (серія "Апріорі – дітям")
      До збірки увійшли вірші, казки та оповідання, доступні для  сприймання дітьми молодшого шкільного віку. Книга адресована дітям, батькам та вчителям.




Горик  Н. П. Як  у  картоплі  народились  картоплята : казка. – Луцьк: ПрАТ «Волинська  обласна  друкарня», 2013. – 16с.
     Ніна Горик свою довірливу поетичну оповідь розпочинає із зізнання, що «колись давно, уже  й згадати годі, як ще прабабця дівкою була, картопелька росла не на городі, а в квітнику, під вікнами житла». Відтак вона запрошує читача в царство квітів, де живуть айстра, півонія, жоржина, матіоли, ромашки, мальви… Ці квіти, як зізнається авторка, «були ввічливі та милі і на картоплю сердитись не вміли, бо знали: є усякі чудеса – від гніву в’яне будь-яка краса».   Тож, безумовно, за канонами казки, добротворче диво таки сталося. І воно дало новий шанс для картоплі .

Ковальчук В. Про фею Дорофею: маленькі оповідки для мал. дітей / Вікторія Ковальчук ; мал. авт. – Л. : Апріорі, 2012. – 36 с. : ілюстр.
       Письменники розповідають цікаві історії за допомогою слів, а художники зазвичай користуються зображеннями. Ти, звичайно, про це вже чув. Та й змалку, коли ще й абетки не знав, умієш читати книжки «за картинками». Бо ж це таке захопливе «читання» — гортати сторінки, малюнок за малюнком, — і самому вигадувати історію, приховану в книжці!Але, буває, художникові також хочеться розповісти про власні малюнки. Тоді народжуються книжки, які навіть дорослим слід читати і по літерах, і по малюнках. Маленькі оповідки про чудову дівчинку Дорофею, що їх вигадала знана українська художниця Вікторія Ковальчук, саме такі. Їх мало просто прочитати, а слід уважно-уважно роздивитися! Бо в ілюстраціях цієї книжечки приховано значно більше історій, ніж ті, що їх розповіла авторка. Тільки глянь на чудового весняного зайчика на обкладинці! Він має не сірий, а зеленавий і геть-чисто заквітчаний кожушок і несе комусь весняне сонце, що розквітло проліском. І вушка його схожі на листячко конвалії… І так хочеться дізнатися, що то за дивний чоловічок зі срібними дзвіночками поспішає йому назустріч! Певно, то перший весняний струмок — дзвінкий і грайливий…
    Тож не лінуйся, а обов‘язково візьми до рук цю ошатну книжечку і спробуй сам розгадати всі її таємниці!

 Филипчук Зеновій. Не будь ображайкою! – Львів: Апріорі, 2011. – 216 с.: іл.
   Як вберегти дітвору від лихих звичок, які  зусебіч  нав’язуються, звісно, не інопланетянами? То чому ці деякі дорослі,чгечемпіони хочуть, аби: підростаюче покоління сходило на псячі дороги вже змалку? Тому що їхніми діями керують підлість, зрада, захланність... Сучасний український письменник Зеновій Филипчук у пропонованій книзі намагається донести до дитячих сердечок немеркнуче світло Мудрості, що захистить їх від духовної темряви і зміцнить їхній дух бути гідними людьми в майбутньому. Прості сюжети, взяті з повсякденного життя, легка й щира мова, безпосередність і веселі нотки викликають симпатію не тільки серед малих, але й великих читачів.

 Легенди   України. Частина перша – Карпати  -  Львів, Апріорі,2013, - 168 с.:іл.
    Збірка  найкращих  і  найколоритніших  карпатських  легенд  та  переказів.  Згруповані  у  розділи:  гори,  ріки  та  озера,  рослини,  персоналії,  замки,  храми,  кожен  з  яких  починається  історичною  довідкою.




Запрошуємо ознайомитись з книжковими  новинками!



Немає коментарів:

Дописати коментар