пʼятницю, 23 січня 2015 р.

За читацькими анкетами

  Найпопулярніші  книги  2014 року  серед  користувачів  Ковельської  районної  бібліотеки  для  дітей


Леся Воронина. Прибулець з країни Нямликів.
Ви вірите в те, що манна каша може робити дива? Мабуть ні!  А от дівчинка Олянка переконалась у цьому, познайомившись із кумедним чоловічком на ім'я Буцик, який полюбляє Чарівну Страву. Він і його родичі можуть оживляти іграшки, літати, перетворюватися на… Та Ви самі дізнаєтеся про все це, прочитавши нашу нову книгу.

Леся Воронина. Нямлик і Балакуча Квіточка.
Ви вже, мабуть, знайомі з нямликами – маленькими кумедними чоловічками, які живуть у стіні Олянчиного будинку і понад усе на світі полюбляють манну кашу. Це ж про них написала свою дивовижну книжку «Прибулець з Країни нямликів» відома дитяча письменниця Леся Воронина! Про них – і про дівчинку Олянку, яка з ними не лише познайомилась, але й подружилася, і пережила чимало карколомних і дуже веселих пригод.
А в цій книжці пригоди тривають. Разом із Олянкою і нямликом Буциком ви:
•        побуваєте на… Святі Великої Ложки
•        приборкаєте… Привида Здичавілого Сантехніка
•        пригостите добродійним морозивом… найсправжнісіньких піратів
•        нагодуєте Гладкого Блукальчика… рюкзаком.
І ні слова про Балакучу Квіточку – ви все про неї дізнаєтеся самі!


ЛущевськаО. Друзі за листуванням. У далекій заокеанській країні, в англомовному таборі для дітей з усього світу українська дівчинка Ксеня знаходить собі вірного друга Еріка - американського хлопчика, з яким, виявляється, так багато спільного, так легко і радісно, що взагалі не хочеться розлучатись. Але канікули не можуть тривати вічно. І чим наповнити розлуку? Хіба що листами.




ЛущевськаО. Найкращі друзі . Ксеня, дівчинка із провінційного українського містечка, має вірного друга, котрий мешкає за океаном. Ерік і Ксеня листуються з того часу, як дівчинка відвідала англомовний табір у Сполучених Штатах. Ксеня мріє про зустріч з Еріком – і мрія збувається. Ерік приїжджає в Україну, на гостину до Ксені. Але не сам… Із галасливим товариством, яке, хоч і дуже приємне, однак постійно не дає найкращим друзям, Еріку і Ксені, залишитися наодинці

Нестайко В . «Тореадори з Васюкiвки».
Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й дотепне, як ця неперевершена книга Всеволода Нестайка, якого часто називають Гоголем сучасної української дитячої літератури. Недаремно «Тореадори з Васюківки» перекладено двадцятьма мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей. Це — перше видання нової авторської редакції роману, позбавленої деяких неминучих ідеологічних нашарувань минулої доби, деталей, незрозумілих сучасному, а тим паче майбутньому читачеві. У книзі чимало нових надзвичайно веселих епізодів.

Павленко  М. «Миколчині історії».
 Невже й таке трапляється в житті? Ви й не уявляєте, як тісно переплелися життя хлопчика Миколки та пса Найди. Це історія, сповнена пригод – порятунок від смерті, життя на Пустирищі, «реальні» шкільні історії, перше кохання, поневіряння і… лапа друга, хоча й волохата.
Знайомтесь – нова книга Марини Павленко, яка розповіла життєву і водночас неймовірну історію справжньої дружби, яка змінює світ на краще!


Портер Е. «Поліанна».  
 Книга, яка оживає і перетворюється на чудовий світильничок, що освітлює все довкола. З нею і регочеш, і плачеш гіркими слізьми. Герої такі справжні, такі живі, такі об'ємні – якщо так можна сказати про літературних героїв. А ще ця книга насправді змінює життя.
Маленька сирітка, донька вбогого священника-місіонера та його колись багатої дружини, від якої відцуралися рідні через її вибір, після смерті батьків потрапляє до рідної сестри своєї матері – Полі. Там їй доведеться несолодко: нещасна тітка може перетворити чиє завгодно життя на справжній кошмар. Проте дівчинка грає в свою дивовижну гру – й змінює світ навколо.

     Читачі запевняють  -  із  цими книгами  будні  стають  яскравішими.  А  головне  -  ці  книги  здатні  відірвати  будь-кого  від  світу  віртуального,  переманивши в не менш цікавий світ літературних пригод.


Немає коментарів:

Дописати коментар