четвер, 22 вересня 2016 р.

Книжкові новинки




 
Чат  для  дівчат


       Бердт В.Все починається в тринадцять [Текст]: повість/ Валентин Бердт. –Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. -224с.Герої нової повісті Валентина Бердта –підлітки, які опинилися влітку в селі, розраховуючи на страшенну нудьгу. Натомість вони потрапляють у страшенні пригоди, не раз навіть містичні –з нічними походами на цвинтар, духами померлих, відьмами, екстрасенсами та паранормальними подіями, від яких уже не занудьгуєш, а навпаки – наковтаєшся страху…  



      Грьонтвенд Ніна Елізабет.  Абсолютно нецілована [Текст]: повість/ Ніна Е. Грьонтвенд; переклад з норв. Наталі Іваничук. –Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. – 320с.«Абсолютно не цілована» - друга книжка норвезької письменниці Ніни Елізабет Гьонтвенд, написана у формі щоденника дівчинки –підлітка, який авторка сама й проілюструвала. Героїня Уда Андреа Стоккгейм – вже знайома українським читачам за книгою «Привіт, це я!» -знову пише про себе, свою найближчу подругу Геллє, молодшу сестричку Ерле, тата й маму, шкільних друзів. І… про перші закоханості. Словом, про всі –всі найпотаємніші таємниці, про які можна писати в чудовому новенькому записнику –щоденнику, який замикається на ключик.


      Егеланн Том. Таємниця катакомб [Текст]: роман/ Том Егеланн; пер. з нор. Наталі Іваничук –Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. -240с. 14 –річний Роберт із мамою вирушають до Рима, щоб дослідити нещодавно віднайдені катакомби. І, звісно ж, Роберт потайки прокрадається туди, щоб самому все розвідати. Але темні тунелі катакомб ховають більше таємниць і небезпек, аніж здається на перший погляд… Хлопчикові до рук потрапляє священний амулет, за яким століттями полюють ченці давнього ордену. Чи зможе Роберт розгадати таємницю Священної Зірки і з’ясувати, що означає стародавнє пророцтво? І чи зможе відвернути загрозу, що нависла над цілим світом?


      Караванська О. Стильна  книжка для панянки/ Оксана Караванська. –Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 139с. Вчитися правильно добирати вбрання треба з малку. І ця книжка стане тобі помічницею: відкриє деякі секрети моди та стилю, навчить не розгубитися в морі тенденцій дизайнерських пропозицій і, сподіваюся, допоможе тобі сформувати власний імідж.

      Лущевська О. Задзеркалля:[Текст]: повість/Оксана Лущевська. –Львів: Видавництво Старого Лева, 2016.- 128с. Нікому не подобається лежати в лікарні. Але тут у Сашки є Ростя – її справжнє кохання. Тож вона почувається щасливою, аж доки на сусідньому ліжку не опиняється знайома дівчина Діна за крок до смерті. Підступні подруги, легковажні хлопці, такі складні й незрозумілі батьки… Хто винен, що Дінка стрибнула в Задзеркалля? І чи вдасться їй знайти дорогу назад, якщо Сашка цього дуже захоче?
 


    Матіяш  Д. Марта з вулиці Святого Миколая[Текст]: повість/Дзвінка Матіяш. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2016.- 240с. Повість Дзвінки Матіаш «Марта з вулиці Святого Миколая» адресована підліткам. Ця історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь життя її рідних, друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя…



     Старк  У. Диваки і зануди[Текст]: роман/Ульф Старк. – Львів: Видавництво Старого Лева,2015. -160с. Симоні – дванадцять, і в її житті повно прикрощів: мама зв’язалась із занудою Інгве, через переїзд у нове помешкання треба змінити школу і покинути друзів, ще й зник улюблений пес Кільрой. У новій школі дівчина мимоволі стає… Симоном, і їй навіть подобається спершу видавати себе за хлопця. Таємницю дівчинки знає лише дідусь – дивак. Але справжні проблеми починаються коли Симона закохується…



      Сульберг А.  Хто проти суперкрутих [Текст]: повість / А. Аудгільд Сульберг. – Львів: Видавництво Старого Лева,2016. – 208с. Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. Тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя  було  б зовсім нестерпним. Але Анне Беа доведеться поглянути в очі своїм найбільшим страхам і дати відсіч суперкрутим.



     Чат для дівчат [Текст]:оповідання/ Упорядники: Валентина Вздульська, Оксана Лущевська. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. – 176с.
Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць торкаються важливих тем підліткового життя. Мрії та страхи, любов і зрада, дружба і втрати, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі… Тонко описані, батогранні, сповнені гумору та справжніх емоцій історії зацікавлять юних, і дорослих читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар