четвер, 21 листопада 2019 р.

Майдан в художній літературі для дітей



Кирпа  Г.. Мій  тато став  зіркою/ Галина Кирпа. –Львів: Видавництво Старого Лева,2015. -36с. «Мій тато став зіркою» – зворушлива оповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані. Дівчинки, якій важко змиритися з тим, що тато вже не пригорне її міцно-міцно, не малюватиме з нею пастельками тополю аж до неба, не побачить її маленької сестрички. Героїня книжки роздумує про зовсім не дитячі теми: смерть, барикади, гради та біженців. Але полеглий за правду тато світить їй із неба яскравою зіркою…

Лукащук, Х. Казка про Майдан [Текст] / Х. Лукащук. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. – 23 с. : іл. Зараз у багатьох виникає питання: як говорити з дітьми про драматичні події, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Про Майдан було і буде багато видань. А це книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. «Казка про Майдан» перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки. Автор – Христина Лукащук створила не лише текст, а й дуже символічні, сповнені архетипів та глибинних сенсів, малюнків. А ікона, що на обкладинці, яку намалював Роман Зілінко, буде дітям служити ще й оберегом.

Мокроусова О.  Моя  колиска – батьківський  дім: поезії /  Олена  Мокроусова.-Ковель,2015.-183с.  Своїм поетичним  словом  поетеса  торкає струни людської  душі,  її  думки  співзвучні думкам  і  переживанням  читачів.

 


Небесна сотня : [кн.-реквієм] / Катерина Богданович, Христина Бондарева, Юлія Бухтоярова, Катерина Гладка, Ганна Давидова ; упоряд. Олена Трибушна, Ірина Соломко ; передм. Філарет ; худож.-оформ. Л. П. Вировець. – Харків : Фоліо, 2018. – 205, [1] с. : фот., порт. Це книга-реквієм. Книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше — своє життя — заради того, аби Україна та всі ми встали з колін. Щоб почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу жити в іншій країні. Герої цієї книги — звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні — заробітчани, науковці, підприємці, вчителі… Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрілися. Це він об’єднав їх, зробив побратимами та «воїнами світла». Ця книга була написана заради того, аби пам’ять про величезну самопожертву героїв Небесної сотні назавжди залишилася в серцях українців. Вона — німе нагадування всім нам про те, якою ціною ми здобули свободу та новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою.

Неділько Р.Небесна варта. Пам’яті борців за незалежність України: Оповідання, казки. –Х.:Белкар-книга, 2016. – 32с.:іл. – (Веселка). Життя людства — це історія вічної боротьби добра і зла. Ось і тепер відважним захисникам нашої Батьківщини доводиться боротися зі злом зовнішньої і внутрішньої агресії. Тисячі наших співвітчизників полягли в боях за незалежність України, щоб інші могли жити у вільній,; демократичній і щасливій державі. У багатьох загиблих залишилися маленькі діти, яким дуже не вистачає батьківської турботи. Вони мріють побачити свого тата, розповісти про свої успіхи і невдачі, відчути його підтримку. Але їхні батьки все не повертаються, бо несуть довічну Небесну варту, охороняючи свої родини і всю нашу країну від зла. Пам'яті героїв, що загинули за незалежність України, присвячується ця книга.

Немає коментарів:

Дописати коментар