пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

Від посмішки життя стає світліше

 

   Без смайликів вже практично неможливо уявити сучасне листування в месенджерах. Завтра у нього день народження, а отже, привід більше про нього дізнатися.

   Перші смайлики з’явилися не в Інтернеті: в Америці в грудні 1963 року художник Харві Белл, з нагоди злиття двох страхових компаній в одну корпорацію State Mutual Life Assurance Cos. of America намалював перше бадьоре усміхнене личко, яку розмістили на значках співробітників компанії. . Зроблене ним зображення у вигляді темних овальних очей і складок з боків рота на яскраво-жовтому фоні стало найбільш знаковою версією.У 70-х роках смайл придбав величезну популярність: його почали друкувати на марках, футболках, рюкзаках, олівця… Продукція з зображенням смайликів приносила величезні доходи всім, окрім свого творця.

    Офіційне народження смайлика сталося 38 років тому. Тоді, 19 вересня 1982 року, професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман вперше запропонував використовувати три символи, що йдуть поспіль: двокрапку, дефіс і закривальну дужку. Це було зроблено для позначення "усміхненого обличчя" в тексті, який набирається на комп'ютері. Зрештою ідея Фалмана стала фактично революційною в електронному лексиконі.

    Найвживанішим у Twitter є смайл зі сльозами радості. За ним іде усміхнене обличчя з серцем та смайл, що плаче.Популярність смайла залежить від країни, у якій проживає користувач. Тут є цікаві закономірності. У Франції це смайлик-«сердечко», в Німеччині – «клас», в Індії – «молитва».




    Можна зробити іграшку-орігамі, на якій намалювати свої улюблені смайлики і міняти їх розташування залежно від настрою. В результаті отримуємо різні цікаві комбінації 🙂😉😀😝😀😃😄😁😆😅😂🤣☺️😊😇🙂🙃😉😍🥰🤓😎🤩

Немає коментарів:

Дописати коментар