понеділок, 7 грудня 2020 р.

Зачарована квітами

7 грудня 1900 року народилася видатна українська художниця-самоучка Катерина Білокур. «… Може, Ви незадоволені, що я малюю лише квіти? Так як же їх не малювати, як вони такі красиві?... Ой Боже ж мій, як глянеш кругом – та гарна, а та ще краща, а та ще чудовіша! О начебто аж схиляються до мене й промовляють: «Хто ж нас буде малювати, як ти нас покинеш?» То я все на світі забуду – та й знов малюю квіти…» З листа К. Білокур
Життя видатної художниці Катерини Білокур на сторінках літературно – художнього видання Нелі Топської «Зачарована квітами».
Книга розповідає про життя видатної художниці Катерини Білокур, котра своїми полотнами виспівала дивовижну красу України. Її доля не скупилася на випробування. Маючи від народження самобутній талант, майстриня була змушена все життя відстоювати своє право малювати, долати непрості обставини та тяжкий побут, терпіти людський осуд і переживати неприйняття рідних. Утім навіть у найскрутніші миті не відмовилася від свого покликання, невтомно працюючи, породжуючи власний, феноменальний квітковий всесвіт. Видання адресоване дітям середнього та старшого шкільного віку, а також усім, хто кохається в українському мистецтві.

Немає коментарів:

Дописати коментар