пʼятницю, 12 березня 2021 р.

Ходить сон біля вікон

   Сьогодні Міжнародний день сну. .Важко переоцінити важливість сну, особливо для дітей. Саме тому пропонуємо вам підбірку книг, які чудово підійдуть для читання перед сном. А також хочемо поділитися з вами цікавими фактами про сон:

- Здригання тіла вночі, коли нам сниться, що ми падаємо, називають "гіпнотичними ривками". Це дуже поширене явище, яке абсолютно не шкідливе.

Вважається, що сон після обіду (між 14:00 та 16:00) є дуже корисним. Він сприяє відновленню організму і підвищує творчий потенціал.

- Сни сняться абсолютно всім – і лише сліпі з народження їх не бачать. Втім, після п'яти хвилин пробудження людина забуває 50% побаченого, а через 10 хвилин – 90%.

- Близько 12% людей бачать чорно-білі сни. Раніше цей показник був більший. Все змінилося з приходом кольорового телебачення.

- Рекорд із найдовшого періоду без сну був поставлений у 1965 році Ренді Гарднером. Тоді хлопець не спав 11 днів. Відтоді Книга рекордів Гіннеса припинила ведення обліку цієї категорії, побоюючись, що люди можуть заподіяти собі шкоду.

- Найдовше із ссавців сплять коали. На сон вони витрачають 22 години на добу.

- Пчихнути уві сні неможливо.



Немає коментарів:

Дописати коментар