пʼятницю, 13 січня 2023 р.

Книжкова виставка

    З давніх давен вся Україна 14 січня відзначає свято Василя. Саме в цей день, з самого ранку до схід сонця, йдуть з хати до хати засівальники - хлопчики або чоловіки. А ще в народі існує традиція називати хлопчиків, які народилися в січні, Василями – на честь свята.
    Читачам нашої бібліотеки цікаво буде дізнатися з книжкової виставки «Три Василі, народжені у січні…»  про трьох Василів-поетів  : Василя Стуса, Василя Симоненка, Василя Гея. На виставці представлені книги про життя та творчість поетів та, виготовлені бібліотекарями, буклети із найбільш відомими цитатами з творів. 
    Наділивши цих  Василів талантом, мужністю й непримиренністю, природа, схоже, у жодному випадку не помилилася. Усі троє– хай і кожен різною мірою – виконали свою земну місію. Їм усім боліла Україна – тим великим, неперебутнім болем, якого нікому не під силу втамувати. Кожному з них нелегко доводилось у житті. Вони не вміли миритися з найменшою несправедливістю, і досі світять у пам’ять свого народу, як провідна Вифлеємська зірка. Цього, мабуть, не так уже й мало.




Немає коментарів:

Дописати коментар