понеділок, 25 березня 2024 р.

Тиждень дитячого читання розпочинається!

Традиційно в Україні у березні, під час весняних канікул, у бібліотеках проходить Всеукраїнський Тиждень дитячого читання.

Цьогоріч він має гасло «Читаюча родина єднає Україну».

На урочисте відкриття свята до маленьких читачів Ковельської громади завітала Зінаїда Пахолок, доктор філологічних наук , професор, авторка  книжечки-розмальовки «Дерева мого дитинства». Радо зустріли її діти, батьки, вчителі, бібліотекарі в ошатній залі Палацу учнівської молоді.

Присутні із задоволенням здійснили пізнавальну мандрівку сторінками книжечки, під час якої ознайомились з деревами, які ростуть в лісах, гаях, парках, садках, на вулицях міст і сіл. Це було незвичайне знайомство, тому що пані Зінаїда обрала для книжки лише шістнадцять дерев, пов'язаних з їх поширенням в Україні, та значущістю їх в житті авторки. А зображення дерев можна ще й розфарбувати!

Кмітливі та допитливі малюки завзято відповідали на запитання, відгадували загадки, розвивали уяву, коли спостерігали за видами дерев з екрану. Діти мали чудову нагоду живого спілкування з авторкою. Всі присутні висловили щиру подяку Зінаїді Олександрівні за зустріч і відчуття любові, поваги до природи рідного краю, якими проникнуті сторінки її чудової книжки-розмальовки.

 Шановні юні читачі!

Тиждень дитячого читання стартував. Різноманітні цікаві заходи приготували у ці дні в усіх дитячих бібліотеках громади. Запрошуємо Вас провести своє дозвілля за улюбленими книгами в наших книгозбірнях!





Немає коментарів:

Дописати коментар