середу, 4 січня 2017 р.

За читацькими анкетами



Найпопулярніші  книги  2016  року  серед  користувачів  Ковельської  районної  бібліотеки  для  дітей.


Абеді Ізабель. Лола шукає подругу. – Х.:Видаництво «Ранок», 2012. -192с.:іл.
Лолин тато родом із Бразилії, а її тітка заввишки лише вісімдесят сантиметрів. А ще від неї божеволіють мільйони шанувальників, коли вночі вона перетворюється на знамениту поп – зірку Джекі Джонс. Але чого в Лоли немає, то це найкращої подруги – а знайти її дівчинці хочеться понад усе на світі! Треба негайно щось придумати – і Лола відправляє листа, в якому звіряється про своє заповітне бажання, прямо в небо на повітряній кульці. А у відповідь отримує таємниче послання в пляшці…

Кокотюха Андрій. Таємниця козацького скарбу. Детективна повість. Для середнього шкільного віку;[Мал. Анатолія Василенка].–К.:А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА,2010. – 224с.:іл.
Перед тобою, любий читачу, справжній детектив, у якому беруть участь твої ровесники –тямущий Данько і спортивний Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватагара на чолі з Льонькою Гайдамакою… Йдеться, звичайно ж, про козацький скарб – бочку золотих монет і золоту козацьку булаву. Понад три століття ведуться пошуки цього безцінного скарбу, і лише у наші дні двоє школярів під час літніх канікул випадково наближаються до розгадки таємниці… Пан чи пропав, втікати чи залишатися, жити чи вмерти – ось такі непрості дорослі запитання постають перед відважними школярами.

Нордквіст Свен. Хвилина півнячого кукуріку: казка/Свен Норквіст: пер. Зі швед. Г. Кирпи. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан,2012.-28с.–(Серія «Пригоди Петсона і Фіндуса)
Дідуньо Петсон має в своєму курнику десять курок Кіт Фіндус завжди їх дражнить, і вони ганяються одне за одним. Після Петсона кури –найкращі Фіндусові друзі. Та одного дня Петсон приносить для курей півня.Гляньте, у вас завівся півень, - кричать вони. –Який він красень!
Але це не подобається Фіндусові, який відчуває, що півень відбиває у нього курей.



Пекарська М.–К. Клас пані Чайки/Малгожата–Короліна Пекарська; Б.Ю. Антоняк; ред. А.О. Івченко. –Х.:ВД «ШКОЛА»,2014. -336с.
Ця книжка є справжнім бестселером для учнів старшокласників. У ній розповідається про те, що цікаво підліткам: про труднощі їхнього віку, про негаразди у школі та вдома, але насамперед про перші почуття і розчарування. Головні герої роману, варшавські гімназисти, вчаться складного мистецтва прийняття іншої людини – з усіма її вадами – і врешті пізнають ціну дружби. Для дітей старшого шкільного віку.

 Роздубудько І. Арсен: повість/Ірен Роздобудько. –К.:Грані –Т,2012. -224с.
13 – річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець вірить, що мама ще знайде надійного і порядного чоловіка. А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці, бо сидіти всеньке літо за компом у київський квартирі – це, погодьтеся, важко назвати незабутніми канікулами. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати – особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком; чимало здолати – образу  на тата, відчуття своєї непотрібності в татовій родині та ревнощі до маленької зведеної сестрички, яка «забрала» в нього тата; чимало дізнатись – адже історія його роду стала «візитівкою» цілого села. А головне Арсен закохався. Вперше і, можливо, назавжди…Нова повість відомої письменниці Ірен Роздобудько розповідає про дорослішання, життєво важливі трансформації в свідомості й пошук моральних орієнтирів у житті.

Сухомлинський В.О. Бути людиною: Оповідання, казки. –Х.: Белкар – книга, 2014. -64с.:іл. – (Веселка).
«Ви живете серед людей. Кожен ваш крок, кожне ваше бажання позначаються на людях… Робіть так, щоб людям, які оточують вас, було добре», - писав відомий український педагог і письменник Василь Олександрович Сухомлинський. Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше –людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізнити гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших. Для дітей молодшого шкільного віку.



Щерба Н.Часовий Ключ: роман/ Наталія Щерба. – ВД «ШКОЛА»,2014. -352с. – (серія «Часодії»).
Звичайна дівчинка – підліток Василина несподівано дізнається, що її рідний батько, якого вона ще ніколи не бачила, - впливовий маг Ефлари, світу, створеного особливою магією. Батько забирає доньку до себе, і дівчинка опиняється в самому серці небезпечної гри часодіїв, фей і лютів. Ніхто не може зрозуміти, хто ж така Василина: батькова шпигунка, наївне дівчисько чи… могутня часівниця, якій кориться Час і яка може врятувати увесь часодійний світ? Для старшого шкільного віку.
  


         Читачі запевняють  -  із  цими книгами  будні  стають  яскравішими.  А  головне  -  ці  книги  здатні  відірвати  будь-кого  від  світу  віртуального,  переманивши в не менш цікавий світ літературних пригод.

Немає коментарів:

Дописати коментар