пʼятницю, 29 травня 2020 р.

Права є в кожної дитини, як і в дорослої людини


  

   1 червня — це не лише початок літа. І не тільки перший день літніх канікул. Цього дня світ відзначає День захисту дітей. День, коли ми, дорослі, шануємо наше майбутнє, день, коли кожна дитина почувається особливою.
   У далекому 1949 році  Міжнародна жіноча організація  прийняла  рішення  про відзначення у перший день літа Міжнародного дня захисту дітей. Основні права дитини закріплені в таких міжнародно-правових  документах, як Декларація прав дитини (1959 р.) та Конвенція про права дитини (1989 р).
      Юні друзі! Дитинство — це  пора сподівань на чудове життя та здійснення мрій. Ми, дорослі, віримо, що ви знайдете своє покликання у житті, свій єдиний вірний шлях.

      Напередодні  Міжнародного дня  захисту дітей  хочемо познайомити  вас із найщасливішою дівчинкою на світі  -  Данею (Даніелою).  А чому саме вона  найщасливіша, ви  дізнаєтесь із книжечок  скандинавської  письменниці  Рус  Лагеркранц   «Моє  щасливе  життя»  та  «Моє  серце б’ється  і  сміється».

 
   Це  неймовірні історії про щастя, якому  немає  кінця, про  справжню дружбу, яку не зламати  ані відстанню, ані часом, про те, що дива трапляються, коли дуже сильно віриш в них, про вміння  бачити  радісне і позитивне в навколишньому світі.
  Радимо нашим  маленьким  читачам  брати  із Дані приклад та кожного дня перед тим, як заснути згадувати  все добре, що трапилось за день.
    Пропонуємо  прослухати  книжечку «Моє  щасливе  життя»  у запису  від видавництва  «Читаріум» ,  а за другою  - завітати  невдовзі до нас у бібліотеку.




Немає коментарів:

Дописати коментар