пʼятницю, 7 квітня 2023 р.

Вчимося писанкарству

  Напередодні пасхальних свят бібліотека підготувала своїм читачам справжній великодній подарунок. Бібліотекарі вирішили навчити дітей самим робити писанки! А щоб навчитися робити це як слід, попросили дати майстер-клас з писанкарства ковельську майстриню Ольгу Бичковську, провідного бібліотекаря Публічної бібліотеки.Вона займається цим видом мистецтва вже кілька років, і знає про писанки, їхню історію, кольори та орнаменти, традиції розпису у різних регіонах України безліч цікавого. І цією інформацією вона щедро ділилася з учасниками заняття. Але головне, задля чого й завітала майстриня до бібліотеки – це практичні навички розпису великодніх яєць.

Наші юні читачі вперше спробували себе у цій справі, дуже хвилювалися і боялися, що в них нічого не вийде. Але писанка вийшла у кожного! Основна заповідь від майстрині: «Негарних писанок не буває, головне – це бажання!». І всі учасники майстер-класу переконалися у цьому, коли на останньому етапі заняття почали знімати віск, і під вогнем свічок розквітли золотаво-червоні орнаменти на їхніх писанках.
Учасників майстер-класу зацікавила виставка-інсталяція «Писанковий розмай», вони переглянули книги про Великдень, писанку, українські традиції.





Немає коментарів:

Дописати коментар